سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سخت‏ترین گناهان آن بود که گنهکار آن را خوار بشمرد . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 89 اردیبهشت 21 , ساعت 7:58 عصر
 دکتر شیوا دولت آبادی گفت: یک تحقیق جهانی نشان داده است که از بین 100 درصد تمامی مردهای دنیا که اجازه قانونی چندهمسری را دارند 80 درصد با این پدیده مخالف هستند.



 

دکتر شیوا دولت آبادی در جلسه بررسی اثرات روانی لایحه حمایت از خانواده در انجمن جامعه شناسی ایران با بیان این که قوانین می تواند به استحکام خانواده بینجامد که در آنها عشق ورزیدن و تعهد به ساختار یک خانواده و زوج اهمیت داده شود افزود: ماده 23 لایحه حمایت از خانواده نوعی عقبگرد حتی نسبت به قانون سال 53 است.

وی افزود: هر قانونی که ردپای نابرابری در آن دیده شود پرخاشگری و خشم فروخفته و یا آسیب به کسانی که مورد تعرض قرار می گیرند را به دنبال دارد که البته خشونت فروخفته در بهترین حالت متصور برای مشکلات ایجاد شده است.

این روانشناس بالینی کودک با تاکید بر این که در چارچوب روابط خانوادگی قوانین نوعی چتر فرهنگی هستند ادامه داد: هر کسی که سهم بیشتری از قوانین را دارد مشکل تر می پذیرد که این سهم را از دست بدهد و مردان نیز در قبال این لایحه چنین رویکردی دارند. وی گفت: مواد 23 و به ویژه 25 لایحه حمایت از خانواده برخلاف مفهوم زوجیت در خانواده است و فرزندانی که درون این ساختار شکل می گیرند آسیب پذیرند.

دولت آبادی با بیان این که تحقیقات بسیاری در بیش از 100 کشور دنیا انجام شده و نتایج آنها نشان می دهد که مردها عمدتا در ردیفهای اول شاخص انتخاب همسر مسئله جذابیت را عنوان می کنند و زنها بیشتر به آدمی توجه دارند که وضعیت اقتصادی بهتری داشته و بتواند خانواده را تامین کند افزود: تحقیقات اخیر نیز نشان می دهد که هر چه برابری بیشتر باشد این تفکیک رنگ می بازد و زمانی که زنان به عنوان شهروندی با حقوق مساوی در جامعه حضور داشته باشند این معیارها کمرنگ می شود.

این روانشناس با بیان این که زمانی که زوج را هسته اصلی تشکیل خانواده قرار می دهیم بر مبنای الگویی است که از سوی طبیعت مبنای تولید مثل قرار داده شده است افزود: اگر در قانونی شائبه نفر سومی در یک رابطه خانواده وجود داشته باشد به طبیعت لطمه می زند و قراردادن قانونی جایی برای فرد دیگری در این جایگاه که اینقدر در اسلام مقدس شمرده شده غیر قابل قبول است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر این که در خانواده های چندهمسری الگوبرداری توسط بچه ها انجام می شود گفت: زنی که در این رابطه تحقیر می شود یا مادر پرخاشگر می شود و یا دچار خشم فروفته ای می شود که به دلیل فشار و آسیب روانی ناشی از احساس طرد شدگی به اوج افسردگی مبتلا می شود.

دولت آبادی با بیان این که این تسهیل غیر ضروری برای چند همسری مردان قرار است کدام مشکل جامعه ما را هدف قرار داده و حل کند جز این که به نابرابری و خشمهای خفته دامن بزند بیان داشت: این موضوع به عنوان پدیده رایج در جامعه وجود ندارد و بررسیهای نشان داده که 94 درصد مردان و 98 درصد زنان و به طور متوسط 96 درصد جامعه با چندهمسری مخالف هستند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ